ساختار سازمان بین المللی دریانوردی

قوانین و مقررات


سازمان بین المللی دریانوری به عنوان یکی از آژانس های سازمان ملل متحد وظیفه ایجاد یک ساختار منظم همکاری مابین دولتهای گوناگون در زمینه قوانین حاکمیتی و شیوه های فنی و اجرایی موثر در کشتی رانی تجاری بین المللی و تشویق و تسهیل پذیرش عمومی بالاترین استاندارد های کاربردی در حوزه های ایمنی دریانوردی، بهبود بازدهی دریانوردی و جلوگیری از آلودگی محیط دریایی توسط کشتی ها را دارد. این مقاله به صورت خلاصه ساختار و تاریخجه این سازمان را منعکس می نماید.

راهنمای کلی برای بازرسی رادیویی شناور ها – بخش 1

تجهیزات ناوبری


این مقاله ضمن ارائه یک راهنمای مفید برای انجام بازرسی رادیویی شناور های می تواند مورد استفاده دریانوردان، افسران ایمنی، بازرسان دریایی قرار گیرد. بر اساس متن کنوانسیون سولاس تمام شناور های با تناز ناخالص بالای 300 به غیر از مواردی که در این کنواسیون بدان اشاره شده، باید الزامات مشروح آن را رعایت نمایند.

کتابچه فنی EEXI

قوانین و مقررات


یکی از اهداف آیمو، کاهش میزان تولید گازهای گلخانه ای به میزان 40 در صد تا سال 2030 میلادی و کاهش بیشتر تولید آن به میزان حداقل 50 درصد تا سال 2050 میلادی می باشد. بدین منظور مقررات جدیدی در ارتباط با مفهوم و مقدار EEXI ابلاغ گردیده است که از ابتدای سال 2023 برای تمامی شناورهای متردد در آبهای بین المللی با تناژ ناخالص بالای 400 اجباری خواهد شد.

میدان دید در پل فرماندهی

ایمنی و حریق


بر اساس مقرره 22 فصل پنجم کنوانسیون سولاس، کشتی های با طول کلی (Overall Length) 55 متر و بیشتر که بعد از 1 جولای 1998 ساخته شده اند، باید مفاد این مقاله را رعایت کنند. این مقرره زوایا و محدوده های دید مختلف، شرایط قابل قبول زوایای کور را به منظور حفظ دید مناسب و ایمن مشخص می کند.

تفاهم نامه افسران کنترل بندری در حوزه اقیانوس هند

سیستم مدیریت


به منظور ایجاد یک تفاهم نامه افسران کنترل بندری در حوزه اقیانوس هند (IOMOU) جلسات مقدماتی آن در دو مرحله ابتدا در اکتبر 1997 میلادی در هند و سپس در ژوئن 1998 در آفریقای جنوبی، تشکیل گردید. هدف اصلی سیستم افسران کنترل بندری، بررسی وضعیت شناورهای خارجی متردد در بنادر تحت کنترل آنها از نظر میزان تطابق با الزامات کنوانسیون های بین المللی دریایی می باشد.

راهنمای به کارگیری کد سیستم مدیریت ایمنی

سیستم مدیریت


اهداف اصلی کد ISM در 2 هدف اصلی خلاصه می شود، عملیات ایمن در کشتی ها و جلوگیری از آلودگی محیط زیست توسط آنها. کد ISM اولین بار طی مقرره مجمع اصلی سازمان بین المللی دریانوردی، Res. A.741 (18) تصویب و ابلاغ شده و تاریخ لازم الاجرا شدن آن، تحت مفاد فصل نهم کنوانسیون سولاس، یکم جولای 1998، تعیین گردیده بود. هدف از این کد، فراهم نمودن استانداردی بین المللی به منظور دستیابی به عملیات ایمن و جلوگیری از آلودگی محیط زیست دریایی توسط کشتی ها می باشد.

راه اندازی سیسم مدیریت آب توازن کشتی ها

قوانین و مقررات


کمیته حفاظت از محیط زیست دریایی (MEPC) در 73 امین فصل خود ( 22 تا 26 اکتبر 2018)، پس از بحث و بررسی های فراوان، سندی تحت نام "راهنمای راه اندازی سیستم های مدیریت آب توازن" را به تصویب رساند. سپس در سال 2019 طی فصل 74 ام این کمیته، سند مذکور برای بررسی های بیشتر و در صورت نیاز اصلاحات لازم، به کمیته فرعی PPR ارجاع داده شد که در نهایت در فصل 75 ام این کمیته در سال 2020، اصلاحیه 2020 این سند به تصویب رسیده و ابلاغ گردید.

خلاصه ای بر خروجی اجلاس 78 MEPC

قوانین و مقررات


78 امین اجلاس MEPC از 6 تا 10 ژوئن 2022 به صورت مجازی برگزار گردید. پایگاه جامع دریایی، تلاش نموده است که خلاصه ای از تصمیمات خروجی این اجلاس در پنج متن قانونی مجزا جمع آوری نماید.

قوانین جدید در سولاس 2024

قوانین و مقررات


اصلاحیه سولاس 2024، که در فصل 105 کمیته ایمنی دریایی (MSC) به تصویب رسیده است و از ابتدای سال 2024 لازم الاجرا خواهد شد و شامل پاره ای تغییرات بر روی قوانین فصل های مختلف این کنوانسیون و کد های مرتبط است. بر این اساس خلاصه ای از این تغییرات در این مقاله گردآوری شده است.

مروری بر قوانین جدید خزه های مهاجم در استرالیا

قوانین و مقررات


با توجه به الزامات جدیدی که برای مدیریت کردن گونه های مهاجم خزه (Bio-Fouling) برای کشتی های بین المللی ورودی به آبهای استرالیا که از 15 ژوئن 2022 وضع شده، برای اطلاع خوانندگان پایگاه جامع دریایی، در این مقاله سعی در بیان اجمالی این قوانین و موارد مشابه، خواهیم داشت.